Blog·Boeken

De blauweregen vol liefde

Titel: De blauweregen vol liefde
Originele titel: The Wisteria Tree Cottage
Serie: Wishing Wood (2)
Auteur: Holly Martin
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Prijs: €16,99 (paperback), €9,99 (e-book)
Pagina’s: 288
Sterren: ★★★★☆

Op 16 augustus is deel twee in de Wishing Wood-serie verschenen, De Blauweregen vol Liefde, geschreven door Holly Martin. Van Zomer&Keuning mocht ik weer meedoen aan de tweede blogtour, dus vandaag vertel ik jullie wat ik van dit tweede boek vond. [In deze recensie staan géén spoilers over het eerste boek, De Bloesemboom vol Dromen. De boeken zijn los van elkaar te lezen!]

Achterflap
Meadow heeft nooit van iemand anders gehouden dan van Bear. Na een onschuldige jeugdzoen gevolgd door een reeks misverstanden is Meadow de hoop op een toekomst samen voorgoed verloren. Toch zijn ze altijd beste vrienden gebleven – zelfs toen Meadow met Bears broer trouwde en van hem scheidde. Wat Meadow niet weet, is dat Bear ook van haar houdt. Wanneer de vrienden elkaar uitdagen voor een dating challenge, komen hun geheimen langzaam aan het licht.

Ik val maar gelijk met de deur in huis: wat heb ik weer genoten van dit boek van Holly! Haar boeken zijn altijd heerlijk zoetsappig, dat zal ik zeker niet ontkennen, maar daarom juist zijn ze zo fijn om te lezen. Niet alles hoeft geloofwaardig en perfect, het mag soms nèt iets over de top. En het allerbelangrijkste: de romance spat er altijd vanaf.

Het eerste boek, De Bloesemboom vol Dromen, hintte al een klein beetje dat deel twee waarschijnlijk over Meadow en Bear zou gaan. Wat hun verhaal zou zijn, was echter nog een verrassing. De Blauweregen vol Liefde zit vol leuke, spannende en gekke dates die deze twee hoofdpersonen met elkaar verbinden. Zowel Maedow als Bear zijn personages die het te verduren hebben gehad tijdens hun jeugd. Relaties zijn ze niet goed in en eigenlijk is hun vertrouwen behoorlijk geschaad door een groot misverstand die al acht jaar lang tussen hen in hangt. Desalniettemin zijn de twee beste vrienden voor het leven en dat maakt dit boek een heerlijke friends to lovers.

Ik heb meerdere malen hardop gelachen over de gekke acties die voortkwamen uit het datingsprogramma waar Maedow, en dus Bear ook op haar verzoek, zich voor hebben opgegeven. Speeddaten klinkt nog prima, maar in het donker een kuschallenge, gevolg door blind dining… wat voor jou? Het verhaal is al met al misschien een tikkeltje voorspelbaar, maar de weg ernaar toe is dit zeker niet en de laatste paar hoofdstukken waren ook zeker een rollercoaster om te lezen!

Ik heb nu al zin in het derde deel – De Kerstboom vol Wensen, die over de derde en oudste Brookfield broer ‘Heath’ zal gaan. Én…. het is een boek in kerstthema, dus dat wordt weer ultiem genieten!

Plaats een reactie