Boeken

De Kerstboom vol Wensen

Titel: De Kerstboom vol Wensen
Originele titel: The Christmas Tree Cottage
Serie: Wishing Wood (3)
Auteur: Holly Martin
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Prijs: €16,99 (paperback), €9,99 (e-book)
Pagina’s: 288
Sterren: ★★★★★

Van Zomer & Keuning ontving ik vorige week het spiksplinternieuwe kerstboek van Holly Martin, De Kerstboom vol Wensen. Dit is het derde deel in de Wishing Wood-serie, maar de boeken zijn ook heel goed los van elkaar te lezen. Ik vertel je graag meer over dit heerlijke kerstverhaal!

Achterflap
Evergreen Winter is tevreden met haar onconventionele bestaan: ze woont in een vervallen rode caravan met paard Thunder als haar enige metgezel. Tot ze wordt gevraagd om de vrouw van de kerstman te spelen in Wishing Wood. Acht dagen voor kerst ontmoet ze haar tegenspeler: de knappe Heath Brookfield. Hoewel de vonk overslaat, is Evergreen vastbesloten zichzelf te beschermen en op kerstavond te vertrekken. Ondertussen zet Heath alles op alles om haar hart te veroveren.

Wat heb ik weer ontzettend genoten van dit boek! Misschien is dit wel mijn favoriete deel uit de serie, maar ik zit dan ook helemaal in de kerstmood. Dit boek heeft daar zeker aan bijgedragen. Vanaf het begin zit de kerstsfeer erin: Holly Martin is goed in de omgeving tot leven brengen, waardoor je zelf het idee kreeg door de heerlijke boomhutten te lopen, feestelijk versierd met alle lichtjes en kerstversiering.

Dit boek gaat over de oudste Brookfield van de drie broers: Heath. Zijn twee jongere broers, River en Bear, hebben afgelopen jaar de liefde van hun leven gevonden en zijn inmiddels gelukkig getrouwd. Maar Heath heeft het geluk helaas nog niet mogen vinden. Totdat Evergreen Winter het erf op rijdt en zijn hart in vuur en vlam zet. Evergreen is een heerlijk personage met een enorm warm hart. De jonge vrouw in de reizende pipowagen zet direct al zo’n cozy beeld neer dat je niet anders kan dan haar leuk vinden (pluspunt, ze is enorm fantasy-fanaat en meerdere verwijzingen naar Lord of the Rings en Eragon maakten mijn fantasy-hart ook gelukkig).

Zoals ik niet beter weer van Holly, hebben haar personages ook altijd een diepere laag: een verhaal om te vertellen. Zowel Evergreen als Heath hebben een verleden die te maken heeft met verlies en verlaten worden door ouders, waardoor ze elkaar ook goed kunnen begrijpen en tevens elkaar kunnen steunen. Dit zorgt voor een bijzondere band tussen de twee.

Alle kerstactiviteiten in dit boek maken het vervolgens helemaal af en zorgen ervoor dat dit verhaal je het perfecte, hartverwarmende kerstgevoel geeft. Ik heb enorm genoten, heel erg bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Plaats een reactie