Boeken

De Verloren Wendy

Titel: De Verloren Wendy
Serie: De Lumin Kronieken (2)
Auteur: Jami Leigh
Uitgeverij: Jewel Books
Prijs: € 22,50 (Paperback)
Pagina’s: 448
Sterren: ★★★★★

Het was even wachten, maar het was het wachten waard! De Verloren Wendy – het vervolg op De Nieuwe Wendy, is uit en ik heb de eer om deze voor jullie te recenseren. Ben je nog niet begonnen aan de Lumin Kronieken, maar ben je op zoek naar een hele fijne fantasy (en dan ook nog eens van eigen bodem)? Dan raad ik je zeker deze serie aan.

  • Let op, in deze recensie kunnen spoilers staan als je boek 1 nog niet hebt gelezen!
  • Benieuwd naar de trigger warnings voor dit boek (en deel 1)? Kijk dan hier op de pagina van Jami Leigh.

Achterflaptekst
[Let op: vanaf hier kunnen er spoilers komen over boek 1]
Sula heeft moedig de rol van Helidans nieuwe Wendy op zich genomen, evenals de identiteit van Sarina. De taak die nu voor haar ligt: een broos vredesakkoord tot stand brengen tussen de Nox en het land Myrhe, terwijl ze haar ware identiteit moet verhullen. Maar één misstap kan leiden tot een verwoestende oorlog…

Gedreven door een knagend schuldgevoel, klampt Sarina zich vast aan Leilani’s woorden over ‘de verloren Wendy’. Als zij en haar Peter nog steeds in leven zijn, zouden ze weleens de sleutel kunnen zijn tot Sula’s vrijheid. Maar waar begin je met zoeken als een ruitvormige wijnvlek je enige aanwijzing is, en de Blue Hazard bovendien het doelwit wordt van piraten?

Het verhaal
Net als De Nieuwe Wendy is De Verloren Wendy geïnspireerd op het verhaal van Peter Pan – ook dit keer uiteraard met een geheel eigen en unieke twist. Er zitten heel herkenbare verwijzingen in naar Peter Pan, maar dit keer komen we ook weer wat kleine verwijzingen tegen naar andere sprookjes (zoals Aladdin en De Kleine Zeemeermin). Opnieuw wordt dit vervolg geschreven vanuit de twee zussen Sula en Sarina. Dit wisselt zich heel geleidelijk, om en om af, waardoor je telkens een stukje verder komt in het verhaal van van de tweeling. Dit leest voor mij prettig, je weet precies waar je aan toe bent en het is echt leuk om zo het verhaal door te gaan: het blijft telkens spannend omdat je weer even moet wachten op het verhaal van de andere zus – hierdoor kon ik nog moeilijker stoppen met lezen!

Ik was echt ontzettend benieuwd hoe De Nieuwe Wendy verder zou gaan. Mael en Sula – die zich voordoet als Sarina, zitten nu op de troon van Helidan en moeten zich zien te redden. Niet alleen met elkaar, maar ook met hun nieuwe bondgenoten en vijanden. Sarina, die zich nu voordoet als Sula, moet echter de onmogelijk taak van het vinden van de verloren Wendy op zich nemen, en ook dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is zo knap hoe Jami Leigh dit weer heeft geschreven en van begin tot eind je weet vast te houden op de spannende avonturen van deze twee meiden.

De personages
Sula en Mael groeien langzaam naar elkaar toe en Sula, vermomd als Sarina, krijgt weer een beetje vertrouwen in zichzelf en de mensen die haar willen helpen. De dingen die Sula voor elkaar krijgt en hoe zij groeit in haar rol als de nieuwe Wendy, is heel goed neergezet. Sowieso is de toenemende band tussen Sula en Mael erg leuk om over te lezen. Hoewel er wat hobbels in hun beginnende relatie zitten, ze hebben tenslotte als haast vreemden met elkaar moeten trouwen, is er veel aandacht besteed aan de manier waarop zij elkaar echt beter leren kennen en om elkaar gaan geven.

Sarina zit inmiddels – vermomd als Sula, bij de bemanning van Ax, maar al snel hebben ze mede door een schokkende onthulling geen andere keus dan zich aan te sluiten bij een piratenschip. Met alle gevolgen vandien. Ondertussen begint Sarina steeds meer te voelen van Ax (oh die spanning, heerlijk om te lezen!), maar moet ze ook een belangrijke taak volbrengen. Het blijkt echt geen eenvoudige klus om de verloren Wendy te vinden. Een grote plottwist tegen het eind van het boek gooit ook nog eens roet in het eten van hun avontuur. Het was een plottwist die ik echt niet zag aankomen (tot een alinea vooraf of zo), en dit maakte alle actie in het boek helemaal af.

We leren naast onze vertrouwde personages ook een heel aantal nieuwe personages kennen zoals de piratencrew, die een erg leuke toevoeging waren in dit verhaal.

Conclusie
Met deel twee is er een einde gekomen aan de Lumin Kronieken, en dus het verhaal van Sula en Sarina. Uiteindelijk heeft het boek een hele mooie afsluiting gekregen met De Verloren Wendy, ook al zou ik denk ik met gemak nog meer kunnen lezen over deze leuke tweeling en alle andere personages. Wie weet – er zaten nog genoeg hints in naar nieuwe sprookjes, krijgen we nog meer van Jami Leigh’s fantasy op papier. Voor nu moeten we helaas afscheid nemen… ik heb er enorm van genoten!

Plaats een reactie